DISTRIBUIȚI
Voice of Nigeria

Summitul prevăzut peste o săptămână în Singapore între preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, se va desfăşura într-un hotel de pe Insula Sentosa, a anunţat marţi Casa Albă, notează AFP, potrivit agerpres.

Această insulă adăposteşte numeroase complexuri turistice, precum şi celebre terenuri de golf.


Citește și : Vladimir Putin: ‘Suntem pe deplin deschişi să lucrăm împreună cu Europa’

„Locul reţinut pentru summitul din Singapore între preşedinte şi Kim Jong Un va fi Hotelul Capella de pe Insula Sentosa”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a executivului, Sarah Sanders.

„Le mulţumim gazdelor din Singapore pentru ospitalitatea lor”, a adăugat ea.

Casa Albă a oferit puţine detalii în legătură cu desfăşurarea acestei întâlniri istorice, limitându-se să informeze că prima discuţie privată dintre cei doi lideri va avea loc la 12 iunie, orele 09.00 (01.00 GMT).

Washingtonul reclamă o denuclearizare „completă, verificabilă şi ireversibilă” a Coreii de Nord şi afirmă că este pregătit să ofere garanţii pentru „securitatea” regimului izolat, care a văzut întotdeauna arsenalul ca o garanţie a supravieţuirii sale.

La rândul său, Kim Jong Un a dat asigurări că doreşte „să se îndrepte spre o denuclearizare a Peninsulei Coreene”, dar printr-un proces „etapă cu etapă” în legătură cu care Phenianul a rămas evaziv până în prezent.

Citește și : Partidele de stânga din Germania cer expulzarea noului ambasador american de la Berlin