DISTRIBUIȚI
AFP

În jur de 2.400 de poliţişti şi 1.000 de militari belgieni vor fi mobilizaţi pentru summitul NATO care va avea loc miercuri şi joi la Bruxelles, un dispozitiv de securitate ‘excepţional’ care va fi instituit încă de marţi seară, pentru meciul de fotbal Franţa-Belgia de la Cupa Mondială, relatează AFP, potrivit agerpres.

Printre şefii de stat sau de guvern aşteptaţi în capitală belgiană pentru summitul Alianţei se află şi preşedintele american Donald Trump, al cărui avion Air Force One va ateriza marţi seară la baza aeriană de la Melsbroek.


Citește și: Prin anularea exercițiilor militare din Coreea de Sud, Pentagonul a economisit 14 milioane de dolari

Pe lângă sediul NATO, situat în partea de nord a capitalei belgiene, forţele de ordine vor securiza Muzeele regale de Artă şi de Istorie din parcul Jubileului, în cartierul european, unde liderii vor lua cina miercuri seară.

În aceste zone vor fi instituite perimetre de securitate, iar circulaţia va fi întreruptă pe unele artere.

Aeroportul internaţional din Bruxelles a avertizat, pe site-ul său, că miercuri şi joi sunt posibile ‘perturbări şi întârzieri pe arterele de acces’, din cauza reuniunii la vârf.

‘Este un dispozitiv excepţional’ de securitate, a subliniat Ilse Van de Keere, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Bruxelles.

Poliţia belgiană va fi însă mobilizată încă de marţi seară, pentru semifinala Franţa-Belgia de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia.

Citește și: Inundațiile catastrofale din Japonia au provocat moartea a 141 de oameni – FOTO/VIDEO

Miercuri, ca de fiecare zi de 11 iulie, forţe de poliţie vor fi mobilizate şi pentru Sărbătoarea comunităţii flamande.

‘Este o săptămână sub presiune’, a declarat pentru AFP Frédéric Cauderlier, purtător de cuvânt al premierul belgian Charles Michel.

De altfel, detalii despre acest dispozitiv de poliţie şi militar a prezentat chiar şeful guvernului, săptămâna trecută, în parlament.