DISTRIBUIȚI
Global Look Press

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a convocat vineri un summit european prin videoconferinţă pe 23 aprilie, consacrat relansării economice a Uniunii Europene, afectată din plin de pandemia de coronavirus, informează AFP, DPA şi Reuters, scrie agerpres.

„A venit timpul să punem bazele unei redresări economice robuste”, a afirmat el într-un comunicat, a doua zi după un acord al miniştrilor europeni privind un răspuns comun la criză, pe care l-a calificat drept „un progres semnificativ”.


Citește și : OMS dezminte că ar fi ştiut în avans de posibila transmitere de la om la om a noului coronavirus

„Acest plan trebuie să ne relanseze economiile promovând în acelaşi timp convergenţa în UE. Bugetul UE va trebui să joace un rol semnificativ aici”, a mai afirmat Michel într-un comunicat difuzat pe Twitter.

Liderii UE vor trebui să exploreze „înfiinţarea unui Fond de relansare temporar pentru a asigura o redresare economică robustă în toate statele membre”, se menţionează în comunicat.

Charles Michel susţine că lucrează cu Comisia Europeană la o „foaie de parcurs şi un plan de acţiune pentru a asigura bunăstarea tuturor europenilor şi pentru a aduce înapoi UE pe calea unei creşteri puternice, sustenabile şi incluzive bazate pe o strategie verde şi digitală”.

Pachetul convenit de miniştrii de finanţe aduce răspunsul fiscal al UE la pandemia de COVID-19 la 3.200 de miliarde de euro, cel mai mare din lume, pe lângă măsurile pe care statele membre le iau deja la nivel naţional.

Citește și : Germania înlocuieşte vechile avioane Tornado cu aparate Eurofighter