DISTRIBUIȚI
Global Look Press

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc în 19 noiembrie pentru un summit în sistem de videoconferinţă consacrat pandemiei de COVID-19, la trei săptămâni după ultimul lor schimb de opinii pe acest subiect, a anunţat marţi Consiliul European, transmit AFP şi EFE, scrie agerpres.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, ”va convoca o nouă videoconferinţă dedicată răspunsului UE la COVID-19 joi, 19 noiembrie, la ora 18:00 (17:00 GMT)”, a scris pe Twitter purtătorul său de cuvânt, Barend Leyts.


Citește și : 14 suspecţi au fost arestaţi după atacul terorist din Viena

Liderii ţărilor membre, care au discutat pe 29 octombrie despre modalităţile de coordonare mai bună a măsurilor anti-COVID-19, şi-au anunţat intenţia de a avea constant videoconferinţe privind pandemia, în contextul în care Europa se confruntă cu un al doilea val de contaminări.

Pandemia de COVID-19 a cauzat 1,2 milioane de decese în întreaga lume. Europa este regiunea unde boala s-a răspândit cel mai rapid (peste 284.000 de morţi), determinând guvernele să introducă noi restricţii, cu riscul de a provoca proteste în rândul populaţiei.

Citește și : Trump promite să nu-şi proclame prematur victoria în alegeri