DISTRIBUIȚI
Reuters

Președintele SUA, Donald Trump, se va întâlni miercuri după-amiază cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, aceasta urmând să fie prima întrevedere între cei doi lideri în cadrul summitului din capitala Vietnamului, Hanoi, informează publicația Business Insider, scrie Mediafax.

Potrivit jurnaliștilor acreditați la Casa Albă, Trump și Kim ar urma să aibă inițial o discuție față în față, după care vor participa la un „dineu (privat) de socializare”.


Citește și : Directorul Huawei îi atacă pe americani acolo unde-i doare cel mai tare şi le reaminteşte de scandalul provocat de Edward Snowden

Alături de Trump și Kim Jong-Un, la dineu vor participa Mike Pompeo, secretarul american de Stat, Mick Mulvaney, șeful interimar al Cancelariei prezidențiale, și Kim Yong Chol, un oficial nord-coreean de rang înalt, considerat „mâna dreapta” a liderului de la Phenian.

La dineu ar putea participa și Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, care l-a însoțit pe fratele ei și la summitul de la Singapore din iunie 2018.

Citește și : 20 de combatanţi pro-regim au fost ucişi în atacuri executate de jihadişti în provincia siriană Idleb în trei zile (OSDO)

Kim Jong-Un şi Donald Trump se întâlnesc la Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.