DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avut o întrevedere de aproximativ două ore cu omologul său din China, Xi Jinping, cu ocazia summitului G20, desfăşurat în Argentina, informează site-ul agenţiei Bloomberg, potrivit Mediafax.

Casa Albă a transmis sâmbătă seară că întrevederea s-a încheiat, fără a oferi detalii despre rezultatul discuţiilor. Nici Beijingul nu a precizat dacă s-au înregistrat progrese pentru depăşirea crizei comerciale cu Washingtonul.


Citește și : Putin consideră că este „într-adevăr necesar” să aibă o „întâlnire adevărată” cu Trump

Înaintea întrevederii, Donald Trump exprima optimism că întrevederea va produce rezultate pozitive. „Am o relaţie specială cu preşedintele Xi Jinping. Acesta este primul motiv pentru care probabil vom reuşi să ajungem la ceva benefic pentru China şi pentru Statele Unite”, a afirmat Donald Trump.

„Doar cooperarea bilaterală poate fi în interesul păcii globale şi prosperităţii”, a spus, la rândul său, Xi Jinping.

Aceasta a fost prima întrevedere a lui Donald Trump cu Xi Jinping în ultimul an. Donald Trump a impus taxe vamale de sute de miliarde de dolari pentru importurile din China, denunţând practicile comerciale ilegale ale Administraţiei de la Beijing. China a ripostat cu măsuri comerciale simetrice.

Citește și : Poliţia israeliană recomandă inculparea soților Netanyahu pentru fraudă şi corupţie