DISTRIBUIȚI
The Independent

Suella Braverman a devenit marţi prima membră a guvernului britanic care şi-a putut lua concendiu de maternitate păstrându-şi postul, a doua zi după intrarea în vigoare a unei noi legi care permite acest lucru, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ocupanta postului de consilier juridic al guvernului, Suella Braveman, în vârstă de 40 de ani, va fi înlocuită timp de şase luni de unul dintre adjuncţii săi, dar îşi va primi în continuare salariul.


Citește și : O jurnalistă din Belarus a fost condamnată la închisoare

Într-o înregistrare video postată pe Twitter, viitoarea mămică, care aşteaptă al doilea copil, şi-a exprimat entuziasmul pentru ideea „de a face parte din istorie”. Salutând un „moment marcant” pentru ţară, ea a estimat că acesta este un mesaj „pentru femeile tinere care ar dori să facă o carieră în politică”.

Prim-ministrul Boris Johnson i-a transmis „cele mai bune urări pentru concediul maternal şi că este nerăbdător să o reîntâlnească în toamnă”, potrivit unui comunicat al Downing Street.

Citește și : Germania vrea să prelungească izolarea impusă

Legea până acum în vigoare, „depăşită” potrivit chiar serviciilor prim-ministrului britanic, ar fi obligat-o să renunţe la funcţie dacă dorea să-şi ia concediu de maternitate după naşterea copilului.

Boris Johnson a declarat că intenţionează să-şi ia concediu de paternitate după naşterea ultimului său fiu în aprilie anul trecut, dar pentru moment l-a amânat din cauza pandemiei de coronavirus, notează AFP.