DISTRIBUIȚI
Reuters

Suedia va încerca să obţină sprijin pentru un embargou la nivelul Uniunii Europene asupra exporturilor de arme către Turcia, la reuniunea de săptămâna viitoare a miniştrilor de externe din ţările membre, pe fondul ofensivei turce din nordul Siriei, transmite vineri dpa, potrivit agerpres.

După o reuniune a comisiei pentru afaceri europene a parlamentului suedez, ministrul de externe Ann Linde s-a arătat ”bucuroasă că aleşii din această comisie susţin impunerea unui embargou asupra armelor” în relaţia cu Turcia.


Citește și : Unitatea specială a GRU 29155 există, chiar dacă Kremlinul neagă

Suedia va propune ca Uniunea Europeană să analizeze eventuale ”măsuri restrictive” contra Turciei, a declarat Linde pentru postul de radio public suedez.

Aceste restricţii ar putea include ”sancţiuni economice sau sancţiuni contra unor persoane”.

Ann Linde a adăugat că membrii comisiei pentru afaceri europene a legislativului suedez au menţionat că discuţii similare au loc şi în celelalte state membre.

Citește și : Giuliani avertizează din nou că va face dezvăluiri despre presupuse afaceri ilegale în România ale familiei Biden

Suedia nu a emis licenţe de export pentru echipamente militare de luptă către Turcia în 2018 şi 2019, a precizat şefa diplomaţiei suedeze.

Turcia a lansat miercuri în nord-estul Siriei operaţiunea ‘Izvorul păcii’, care vizează miliţiile kurde YPG, susţinute de către Occident în lupta sa împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, dar considerate de Ankara ‘grupare teroristă’ din cauza legăturilor sale cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care duce un război de gherilă pe teritoriul turc.