DISTRIBUIȚI

Suedia va găzdui, în 27-28 octombrie 2020, o importantă conferinţă internaţională contra antisemitismului şi pentru memoria Holocaustului, a anunţat vineri premierul suedez Stefan Lofven, citat de AFP, potrivit agerpres.

Evenimentul va avea loc la Malmo (sudul Suediei) în prezenţa unor şefi de stat şi de guvern străini, la 20 de ani după Conferinţa internaţională de la Stockholm privind Holocaustul şi la 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz.


Vezi şi: ALERTĂ! Theresa May şi-a anunţat DEMISIA cu lacrimi în ochi! – VIDEO

”Antisemitismul bântuie în Suedia, în Europa şi în lume. Antisemitismul nu este doar o problemă pentru evrei, el este o otravă pentru întreaga societate”, a indicat Stefan Lofven într-un interviu acordat AFP.

Şeful executivului suedez şi-a exprimat deja în trecut dorinţa de a organiza o mare conferinţă pe tema antisemitismului, dar oficializarea acesteia în plină campanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai din Suedia este ”cu atât mai importantă cu cât scrutinul este un veritabil referendum pentru forţele populiste”.

”Este o alegere de valori, pentru egalitate între oameni, această voce trebuie să se facă auzită”, a adăugat Lofven.

Citeşte şi: Trump a dat ordin serviciilor secrete să coopereze în ancheta lui William Barr

După atentatele din 2015 de la Paris şi Copenhaga, Centrul Simon Wiesenthal a solicitat organizarea unei conferinţe europene împotriva antisemitismului.

Între 15.000 şi 20.000 de evrei trăiesc actualmente în Suedia, o ţară cu 10 milioane de locuitori, dintre care câteva sute de mii de musulmani, o comunitate importantă fiind chiar la Malmo.

Suedia a primit 400.000 de migranţi începând din 2014, mai mult decât orice altă ţară europeană în raport cu populaţia sa, majoritatea migranţilor provenind din Siria, Irak, Afganistan şi Eritreea.