DISTRIBUIȚI
© Reuters / TT News Agency / Anders Wiklund

Guvernul suedez va amâna relaxarea plănuită a unora dintre restricţiile împotriva COVID-19 până cel puţin la data de 3 mai, din cauza unui al treilea val epidemic sever, a afirmat miercuri premierul Stefan Lofven, care nu a anunţat totuşi măsuri suplimentare, transmite Reuters, potrivit agerpres

‘Situaţia este serioasă. Răspândirea infecţiei este la un nivel ridicat’, a arătat Lofven într-o conferinţă de presă.


Citește și : Kremlinul acuză Kievul că îşi doreşte reaprinderea conflictului din estul Ucrainei

Agenţia de Sănătate a cerut marţi guvernului să amâne relaxarea anunţată anterior, care includea creşterea limitei de vizitatori în parcurile de distracţie, la concerte şi meciuri de fotbal.

Suedia a ales o cale diferită de a celor mai multe ţări în timpul pandemiei, optând împotriva lockdown-urilor, deşi a aplicat gradual, în cea mai mare parte voluntar, restricţii asupra adunărilor publice şi activităţilor sociale.

Suedia a raportat miercuri 8.441 de cazuri noi de infectare şi 35 de decese.

Numărul infectărilor a crescut puternic în ultimele săptămâni, până la nivelurile din decembrie, însă decesele au rămas la un nivel relativ scăzut.

Citește și : Guvernul belgian este OBLIGAT să ridice TOATE restricţiile antiepidemice

‘Primim informaţii despre o situaţie tensionată în sistemul de sănătate. În multe regiuni, infectarea creşte dramatic’, a spus directorul general al Agenţiei de Sănătate, Johan Carlson.

Suedia, ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat peste 13.000 de decese asociate COVID-19, o rată de mortalitate de câteva ori mai mare decât în statele nordice vecine, dar mai scăzută decât în majoritatea ţărilor europene care au optat pentru lockdown, notează Reuters.