DISTRIBUIȚI
Reuters

Un procuror suedez a cerut luni pedepse cu închisoarea pentru şase bărbaţi acuzaţi de infracţiuni de terorism, printre care achiziţionarea de substanţe chimice pentru realizarea unei bombe artizanale şi transferarea de fonduri către gruparea jihadistă Statul Islamic, transmite dpa, potrivit agerpres.

Trei dintre cei şase bărbaţi ar trebui să fie încarceraţi pentru 8 până la 12 ani pentru achiziţionarea de chimicale, a declarat procurorul Per Lindqvist în pledoaria finală a acuzării, adăugând că în mod normal tentativa de crimă se pedepseşte în Suedia cu închisoare de la 4 la 6 ani. Cei trei bărbaţi – doi uzbeci şi un kârgâz – au fost acuzaţi şi pentru achiziţionarea a două baionete şi echipament audio.


Citește și : Un elicopter militar s-a prăbuşit în Istanbul. Cel puţin patru răniți

Toţi cei şase bărbaţi, având vârste cuprinse între 24 şi 46 de ani, au fost acuzaţi de transferarea de fonduri către Statul Islamic. Procurorul a adăugat că pentru această infracţiune pedeapsa va creşte cu cel puţin un an de închisoare.

Bărbaţii au respins toate acuzaţiile formulate la adresa lor.

Probele prezentate de acuzare au inclus conversaţii pe chat şi informaţii salvate pe computere şi telefoane mobile confiscate în diferite operaţiuni ale poliţiei suedeze. Primul astfel de raid a avut loc în luna aprilie.

Citește și : Pompeo: America nu muşamalizează cazul Khashoggi

Infracţiunile au avut loc în zona metropolitană Stockholm şi în oraşul Stromsund, din nordul Suediei.

Acest caz nu a dus la ridicarea nivelului de alertă antiteroristă în Suedia. Procesul se va încheia vineri cu pledoaria finală a apărării.