DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul suedez Magdalena Andersson a declarat luni că discuţiile dintre ţările candidate la NATO, Suedia şi Finlanda, pe de o parte, şi Turcia, membru NATO, pe de altă parte, cu privire la opoziţia Ankarei faţă de aderarea lor la alianţa nord-atlantică continuă, transmite dpa, potrivit agerpres.

„Este bine că putem continua acest dialog, dar cu siguranţă va dura ceva timp”, a declarat Andersson pentru agenţia de presă TT.


Citeşte şi: Ce se ascunde în spatele schimbărilor politicii SUA față de Cuba și Venezuela? – Black News

Andersson a spus că discuţiile bilaterale şi trilaterale vor continua în viitorul apropiat, după „conversaţia bună” avută în weekend cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Într-un interviu pentru postul Yle, ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto şi-a exprimat optimismul în legătură cu posibilitatea identificării unei soluţii, dar a adăugat că ar putea dura ceva timp. Haavisto a sugerat că summitul NATO de la Madrid de la sfârşitul lunii iunie ar putea marca un punct cheie în discuţiile de aderare.

Citeşte şi: Ce se ascunde în spatele schimbărilor politicii SUA față de Cuba și Venezuela? – Black News

Turcia acuză Suedia că sprijină „grupurile teroriste”, o referire la miliţia kurdă YPG din Siria.

Suedia, Finlanda şi Germania au restricţionat exporturile de arme către Ankara în urma ofensivei militare a Turciei împotriva YPG din nordul Siriei în 2019.