DISTRIBUIȚI
Twitter

Guvernul suedez conturează o nouă legislaţie care să îi permită să facă „paşi importanţi” în combaterea Covid-19, după ce abordarea lejeră a situaţiei a crescut îngrijorările că Suedia va deveni ţara scandinavă cu cele mai multe decese, scrie presa locală, citată de The Guardian, potrivit news.ro.

Danemarca şi Norvegia s-au alăturat ţărilor care au impus restricţii de mobilitate, închizând graniţele şi instituţiile de învăţământ, iar Finlanda a izolat capitala Helsinki. Suedezii, în schimb, continuă să iasă în oraş, localurile fiind deschise, să meargă la cumpărături ori în saloane de înfrumuseţare, iar copii cu vârste sub 16 ani încă merg la cursuri.


Citește și : Peste 65.000 de decese de COVID-19 la nivel mondial (bilanţ AFP)

Duminică, Suedia a raportat un total de 401 decese din cauza Covid-19 şi a recunoscut că amânarea raportărilor poate însemna că numărul este considerabil mai mare.

Faţă de sâmbătă, creşterea numărului de decese a fost de 8%. Totalul este mai mare decât numărul înregistrat laolaltă de celelalte ţări nordice.

La 1 milion de locuitori, în Suedia au fost 37 de decese, comparativ cu Danemarca – 28, Nrvegia – 12 şi Finlanda – 4,5.

Citește și : Un spital din Israel permite familiilor să-şi ia rămas bun de la pacienţii aflaţi pe moarte de COVID-19

Duminică, postul public de televiziune SVT a anunţat că, după un protest al partidelor din opoziţie, Guvernul social-democrat a abandonat planurile de a conduce prin decret trecând cu vederea Parlamentul.