DISTRIBUIȚI

Autoritatea sanitară suedeză a anunţat vineri că nu va mai recomanda vaccinarea împotriva COVID-19 pentru adolescenţii sănătoşi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, din cauza „riscului foarte scăzut” de apariţie a formelor grave ale bolii la această vârstă, informează AFP, potrivit agerpres.

Măsura intră în vigoare pe 31 octombrie, precizează Agenţia de sănătate publică într-un comunicat.


Citeşte şi: Uraganul Ian a devastat Florida şi se îndreaptă acum spre sudul SUA; cel puţin 12 oameni au murit – Black News

„Decizia înseamnă că începând cu 1 noiembrie recomandarea – şi, prin urmare, propunerea de vaccinare – se va aplica doar minorilor din grupurile cu risc de COVID-19”, a precizat aceasta.

La începutul lunii septembrie, Regatul Unit a ridicat recomandarea pentru copiii sub 11 ani cu sănătate bună.

„În general, constatăm că nevoia de îngrijiri legate de COVID-19 a fost scăzută în rândul copiilor şi tinerilor în timpul pandemiei şi a scăzut şi de la apariţia variantei Omicron”, subliniază autoritatea sanitară suedeză.

Pentru cei cu vârsta de peste 18 ani, recomandarea suedeză este de trei doze. În această ţară nordică, a patra doză este recomandată celor de peste 65 de ani.

Citeşte şi: Uniunea Europeană lucrează la un nou indice pentru gazele naturale lichefiate – Black News

Suedia, care a aplicat o strategie anti-COVID-19 mai puţin strictă decât alte ţări europene, a înregistrat o creştere uşoară a numărului de decese asociate noului coronavirus în timpul verii, care în prezent este în scădere.

După ce s-a situat peste media europeană la începutul pandemiei, Suedia are în prezent mai puţine decese pe cap de locuitor decât aceasta.