DISTRIBUIȚI
SVT Nyheter

Suedia va numi un ambasador pentru a coordona eforturile de luptă împotriva crimei organizate internaţionale, a declarat miercuri ministrul de externe Ann Linde (foto), potrivit DPA, transmite agerpres.

Linde a anunţat şi alte măsuri de combatere a crimei organizate care are „legături peste hotare” cu prilejul anunţării programului de politică externă al guvernului în parlament.


Citeşte şi: Guvernul de la Madrid face un pas important pentru legalizarea eutanasiei

Şefa diplomaţiei suedeze a spus că ministerul ei poate ajuta autorităţile de aplicare a legii şi că ambasadele din Balcanii de Vest, Caucazul de Sud şi America Latină vor avea sarcina „de a monitoriza problema criminalităţii”.

Suedia s-a confruntat în ultimii ani cu o creştere a numărului de schimburi de focuri şi al atacurilor cu bombă pe care poliţia le pune pe seama luptei pentru teritoriu între bande şi a traficului de droguri.

De asemenea, este necesară cooperarea internaţională pentru a contracara crima organizată şi a ajuta alte ţări să combată traficul de arme, droguri şi corupţia, a mai spus Linde, menţionând agenţii precum Europol.

Hans Wallmark, din cadrul Partidului Moderat din opoziţie, a pus sub semnul întrebării eficienţa unui ambasador dedicat, afirmând că „trebuie să facem mai mult la nivel intern pentru a fi credibili”.

Citeşte şi: Bernie Sanders câştigă ‘la mustaţă’ alegerile din New Hampshire. Rezultat umilitor pentru Biden!

„Este nevoie de mai mulţi poliţişti şi trebuie făcut mai mult pentru a criminaliza diferite forme de violenţe şi infracţiuni”, a spus el.

Ann Linde a reafirmat, cu acest prilej, politicile de apărare ale Suediei. Ea a numit Uniunea Europeană „cea mai importantă arenă pentru politică externă şi de securitate”.

„Niciun alt actor nu este un mai mare garant al economiei, securităţii şi păcii Suediei”, a adăugat ea.