DISTRIBUIȚI
Twitter

Suedia a decis să închidă, din motive sanitare, frontiera cu Danemarca, unde au fost depistate cazuri de infectare cu noua tulpină mai contagioasă a coronavirusului, informează Reuters, dpa şi AFP, scrie agerpres.  

Măsura va intra în vigoare de la miezul nopţii de luni spre marţi, pentru o perioadă de o lună.


Citește și : ERUPŢIE spectaculoasă a vulcanului Kilauea din Hawaii – VIDEO

‘Spre a minimiza riscul de răspândire aici, guvernul a decis azi o interdicţie de intrare’, a anunţat ministrul de interne Mikael Damberg într-o conferinţă de presă. Cetăţenii suedezi sunt exceptaţi de la această interdicţie.

Potrivit ministrului, închiderea frontierei vizează în principal să evite ca danezii să vină la cumpărături în Suedia, dat fiind că în ţara lor magazinele sunt închise.

Aceasta este pentru prima dată de la debutul pandemiei când Suedia îşi închide graniţele cu o ţară din UE.

Autoritatea daneză în domeniul bolilor infecţioase a anunţat săptămâna trecută că a depistat nouă cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului între 14 noiembrie şi 3 decembrie.

Citește și : R. Moldova îşi întrerupe toate legăturile aeriene cu Marea Britanie

Tot luni, guvernul suedez a decis să suspende timp de 48 de ore zborurile dinspre Marea Britanie.

Ministrul de interne a mai spus că toate persoanele care au sosit din Marea Britanie şi Danemarca începând din 12 decembrie vor trebui testate, iar toţi suedezii care vin din aceste două ţări vor fi obligaţi să se autoizoleze o săptămână.