DISTRIBUIȚI
A vial labelled "Astra Zeneca COVID-19 Coronavirus Vaccine" and a syringe are seen in this illustration taken March 10, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Suedezii sub 65 de ani care au fost vaccinaţi anti-COVID19 cu o doză de AstraZeneca vor primi la rapel un vaccin diferit, a anunţat marţi Agenţia de Sănătate Publică din Suedia, relatează Reuters, potrivit agerpres.   

Suedia a oprit utilizarea vaccinului de la AstraZeneca în martie după apariţia unor cazuri rare, însă grave, de cheaguri de sânge în rândul persoanelor vaccinate cu acest ser. Ulterior, Suedia a reluat utilizarea AstraZeneca numai pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.


Citește și : 260 de ONG-uri cer 5,5 miliarde de dolari pentru a salva de la foamete 34 de milioane de oameni

„Persoanele sub 65 de ani care au primit deja o doză de Vaxzevria (noua denumire a vaccinului laboratorului britanico-suedez AstraZeneca) ar trebui să primească la rapel un vaccin bazat pe ARN mesager, precum PfizerBiontech sau Moderna”, a declarat agenţia într-un comunicat.

Suedia, care a evitat blocajele de-a lungul pandemiei, a înregistrat 16.692 de noi cazuri de coronavirus începând de vineri, potrivit datelor oficiale publicate marţi.

Citește și : O cofetărie din Ungaria vinde deserturi în formă de vaccin: Galben pentru AstraZeneca, verde pentru Pfizer

Ţara cu 10 milioane de locuitori a raportat 37 de noi decese, numărul total al deceselor asociate COVID19 ajungând la 13.825 de la începutul pandemiei.