DISTRIBUIȚI
Twitter

SUA au retras luni în mod oficial Sudanul de pe lista ţărilor care susţin terorismul, unde figura din 1993, a anunţat pe Facebook ambasada americană la Khartoum, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Perioada de notificare către Congres de 45 de zile expirând, secretarul de stat a semnat o notificare de anulare a desemnării Sudanului drept stat ce susţine terorismul. Măsura este în vigoare începând de la 14 decembrie’, a indicat ambasada.


Citește și: Un bărbat a fost ucis de poliție după ce a tras cu arma în fața unei biserici din New York (VIDEO)

Această măsură, atât de aşteptată de Khartoum de la înlăturarea de la putere a autocratului Omar al-Bashir în aprilie 2019, ar urma să ofere o ‘gură de oxigen’ economiei acestei ţări în plin marasm. Prezenţa pe lista neagră împiedica investiţiile şi comerţul în Sudan, sub pedeapsa sancţiunilor.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat la 19 octombrie retragerea Sudanului de pe această listă neagră.

Citește și: NAUFRAGIU pe coasta Venezuelei (FOTO)! Cel puțin 11 oameni și-au pierdut viața

La 23 octombrie, autorităţile de la Khartoum, negând orice ‘şantaj’, au acceptat, la presiunea Statelor Unite, să-şi normalizeze relaţiile cu Israel. De-abia după acest anunţ, Trump a notificat efectiv Congresul, la 26 octombrie, retragerea Sudanului de pe lista neagră.