DISTRIBUIȚI
afp

Consiliul militar de tranziţie din Sudan a anunţat luni numirea general-colonelului Hashem Abdel Muttalib Ahmed Babakr la conducerea armatei în cadrul unei restructurări, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Mohamed Othman al-Hussein, de asemenea general-colonel, a fost numit adjunct al noului comandant al forţelor armate sudaneze, potrivit unui comunicat.


Citește și: Un comando neozeelandez a fost trimis în Siria pentru recuperarea unei ostatice

Consiliul militar de tranziţie, care va conduce Sudanul după înlăturarea joia trecută de la putere a preşedintelui Omar al-Bashir, a anunţat sâmbătă numele celor zece membri care îl compun, printre care un vicepreşedinte, în persoana generalului Mohamed Hamdan Daqlo, comandantul unităţii speciale al Forţelor de sprijin rapid.

Hamdan Daqlo a fost învestit sâmbătă, după ce generalul Abdel Fattah al-Burhani a preluat funcţia de preşedinte al consiliului militar de tranziţie în cursul nopţii anterioare.

Citește și: Social-democraţii finlandezi câștigă la limită alegerile parlamentare

Noul şef al consiliului militar a dat asigurări sâmbătă că un guvern civil va fi format după consultări cu opoziţia şi a promis că perioada de tranziţie va dura maximum doi ani.