DISTRIBUIȚI
dpa

Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea Angelei Merkel la şefia Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU, conservatoare), a făcut apel la politici privind migraţia care să nu afecteze unitatea Europei, apel lansat la începutul unei serii de reuniuni privind reevaluarea demersului privind migraţia al cancelarului în exerciţiu, relatează luni agenţia dpa, potrivit agerpres.

Kramp-Karrenbauer, care i-a succedat Angelei Merkel la conducerea CDU după o victorie pe muchie de cuţit în cadrul unui vot în decembrie 2018, are luni o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai guvernului federal şi ai puterii executive din landuri.


Citește și: Retragerea SUA din Orientul Mijlociu crește semnificativ vânzarea de arme în regiune

Ea a afirmat că viitoarele politici privind migraţia vor trebui să reprezinte un echilibru între interesul naţional şi interesele Uniunii Europene, deoarece ”o Europă puternică şi funcţională oferă protecţia de care avem nevoie”.

”Tot ce facem în context naţional are repercusiuni imediate în alte state europene”, a declarat lidera CDU.

Citește și: Șeful Pentagonului face o vizită-fulger în Afganistan – FOTO

Decizia Angelei Merkel de a deschide graniţele Germaniei pentru sute de mii de solicitanţi de azil în 2015 a provocat o criză în alianţa conservatoare a CDU cu ramura sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU), aducând coaliţia de guvernare în prag de colaps şi determinând plecarea ei din funcţia de şefă a CDU.