DISTRIBUIȚI
dpa

Preşedinta conservatorilor germani, considerată o posibilă urmaşă a Angelei Merkel dar foarte contestată după mai multe regrese electorale, s-a declarat vineri gata să demisioneze dacă partidul nu o mai susţine, relatează AFP, potrivit agerpres.

Dacă miile de delegaţi ai CDU reuniţi în Congres la Leipzig nu îi împărtăşesc viziunea pentru viitorul ţării şi al mişcării, „atunci să ne oprim astăzi, aici şi acum”, a spus Annegret Kramp-Karrenbauer, aflată de aproape un an în fruntea celui mai mare partid din Germania.


Citește și : Grecia își consolidează paza frontierelor

Însă, în caz contrar, „să ne suflecăm mânecile şi să ne apucăm de muncă”, a adăugat cea desemnată sub iniţialele AKK.

Delegaţii au răspuns prin ovaţii la scenă deschisă timp de aproape 7 minute, ceea ce lasă să se înţeleagă că nu vor să o vadă plecând din funcţie.

Politiciana în vârstă de 57 de ani a câştigat la limită preşedinţia Uniunii creştin-democrate, aminteşte France Presse. Angela Merkel a cedat ştafeta după aproape 20 de ani petrecuţi în fruntea formaţiunii.

Mai multe critici împotriva celei care este şi ministru al apărării au fost formulate şi înainte de congresul CDU.

Citește și : Jean-Claude Juncker a fost externat din spital

AKK se află sub presiune în urma pierderilor electorale suferite în ultimele luni, în favoarea Verzilor la alegerilor europene şi a extremei drepte la scrutinele regionale din fosta RDG. Ea se află la nivelul cel mai scăzut de popularitate în sondajele de opinie.

Mulţi în cadrul CDU se îndoiesc de capacitatea sa de a-i urma în funcţie Angelei Merkel în fruntea guvernului german cel mai târziu la sfârşitul lui 2021.