DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile australiene au emis un avertisment de urgenţă pentru mai multe suburbii sudice ale capitalei australiene Canberra din cauza unui incendiu scăpat de sub control în Parcul Naţional Namadgi aflat în apropiere, informează DPA, potrivit agerpres.

Pompierii le-au cerut locuitorilor din satul Tharwa, dar şi celor cu locuinţe în zonele drumurilor Boboyan, Top Nass şi Apollo, aflate la sud de capitală, să-şi caute imediat adăpost marţi după-amiază.


Citeşte şi: Doi arabi israelieni, inculpaţi pentru spionaj

„Acum este prea târziu să plecaţi. Dacă nu vă aflaţi în zonă, nu vă întoarceţi”, precizează avertismentul Agenţiei pentru Servicii de Urgenţă din Teritoriul Capitalei Australiene (ACT).

Potrivit Agenţiei guvernamentale menţionate, incendiul se întinde în prezent pe 4.646 de hectare şi continuă să ardă scăpat de sub control, afectând 400 de hectare pe oră, în pofida sutelor de pompieri aflaţi la faţa locului.

Autorităţile din Teritoriul Capitalei Australiene au re-instalat starea de alertă până duminică din cauza revenirii condiţiilor meteo care favorizează incendiile.

Citeşte şi: Americanii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în China

Până în prezent, ACT a fost scutit în mare măsură de incendiile devastatoare de vegetaţie care au distrus peste 12 milioane de hectare în alte state din estul şi sudul Australiei.

În prezent, peste 55 de incendii sunt încă active în statul New South Wales, unde sunt prognozate temperaturi ridicate pentru weekend.