DISTRIBUIȚI
MSN.com

Două submarine din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră au exersat lansări de torpile cu proiectile de antrenament, a informat luni Ministerul Apărării rus, citat de EFE, potrivit agerpres.

„Echipajele submarinelor diesel-electrice ‘Kolpino’ şi ‘Starîi Oskol’ din cadrul Flotei (ruse) din Marea Neagră au efectuat lansări de torpile cu proiectile de antrenament în condiţii de imersiune”, menţionează ministerul într-un comunicat.


Citeşte şi: Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului denunţă un ‘atentat odios’ la Mormântul Fecioarei Maria – Black News

Flora rusă din Marea Neagră cu baze la Marea Neagră şi Marea Azov operează în zone apropiate de apele teritoriale ucrainene, unde Rusia desfăşoară în prezent o campanie militară, notează EFE.

În cursul acestui exerciţiu, potrivit comunicatului, submarinele s-au deplasat într-o zonă stabilită ca poligon, unde au efectuat un set de exerciţii de pregătire şi s-au scufundat la adâncimea planificată pentru a efectua antrenamentul de tragere.

‘Echipajele submarinelor au îndeplinit cu succes sarcinile indicate şi au efectuat lansări de torpile din poziţie scufundată împotriva unei ţinte convenţionale care a fost simulată de o navă de război (din cadrul flotei) la o distanţă sigură’, a precizat Ministerul Apărării rus.

Exerciţiile s-au desfăşurat cu torpile de antrenament, care au fost recuperate din apă la finalul antrenamentului.

Citeşte şi: Un fost soldat australian a fost arestat pentru o prespusă crimă de război – Black News

Ministerul Apărării rus a indicat că eficacitatea utilizării acestor proiectile va fi evaluată după colectarea datelor de la exerciţiu în condiţii de laborator.

Instituţia de apărare rusă mai afirmă că un astfel de exerciţiu reprezintă un element obligatoriu în pregătirea de luptă a echipajelor submarinelor şi se desfăşoară în conformitate cu planurile stabilite de comandamentul militar rus.