DISTRIBUIȚI
Sputnik

Un submarin rus a lansat vineri rachete de croazieră împotriva unor ţinte jihadiste în provincia siriană Idlib, a anunţat Ministerul rus al Apărării, precizând că loviturile au vizat militanţi islamişti care au încercat să atace un grup de militari ruşi la începutul acestei săptămâni, relatează Reuters, conform agerpres.

Loviturile, lansate de submarinul rus „Veliki Novgorod” din Marea Mediterană, fac parte din contraofensiva la un atac jihadist condus marţi împotriva zonelor de nord-vest din Siria controlate de guvern, lângă Hama.


Citeşte şi: Curtea Constituţională spaniolă a stabilit amenzi COLOSALE pentru organizatorii referendumului de independenţă din Catalonia

Ministerul rus al Apărării a anunţat miercuri că 29 de militari ruşi au fost înconjuraţi de jihadişti şi Rusia a fost nevoită să îi alunge printr-o operaţiune specială susţinută de aviaţia rusă.

Vineri, Ministerul Apărării a precizat într-un comunicat că au fost trase rachete de croazieră Kalibr de la o distanţă de 300 kilometri care au atins centre de comandă, vehicule blindate şi baze ale jihadiştilor care au participat la atac.