DISTRIBUIȚI

Procurorul general american William Barr a numit un procuror federal pentru a investiga legalitatea anchetei procurorului special Robert Mueller, relatează BBC, scrie news.ro .

John Durham, procurorul din Conneticut, a primit ordine să afle dacă spionajul asupra echipei de campanie a lui Donald Trump a fost legal.


Citește și : Spania: Cei cinci separatişti catalani aleşi în parlament vor ieşi din închisoare pentru a depune jurământul

Trump a cerut în repetate rânduri o astfel de anchetă. El a numit ancheta lui Mueller ca fiind „o vânătoare de vrăjitoare”.

Criticii lui Barr l-au acuzat că acţionează în apărarea preşedintelui în loc să apere interesele SUA. Luna trecută, procurorul general a transmis Congresului că a avut loc „spionaj” asupra campaniei lui Trump din 2016.

„Întrebarea este dacă a fost ceva legal. Trebuie să explorăm acest lucru”, a afirmat el, fără să ofere detalii, precizând însă că adună o echipă pentru a investiga cu privire la începuturile anchetei lui Mueller.

Durham va investiga cu scopul de a afla dacă guvernul a acţionat legal atunci când a adunat informaţii în timpul alegerilor din 2016. Trump a acuzat în repetate rânduri FBI şi Departamentul Justiţiei că au monitorizat ilegal echipa sa de campanie.

De asemenea el va investiga şi dacă fostul consilier general al FBI, James Baker, a oferit informaţii confidenţiale presei, conform New York Times. Baker neagă că ar fi făcut ceva ilegal.

Citește și : SUA avertizează UE să-şi regândească demersurile de a pune în comun iniţiative în domeniul apărării