DISTRIBUIȚI
ABC News - Go.com

SUA vor utiliza „toate instrumentele adecvate” pentru a pune capăt „dictaturii” lui Nicolas Maduro în Venezuela, a declarat marţi Casa Albă, la o zi după ce Washingtonul a îngheţat toate bunurile guvernului venezuelean pe teritoriul Statelor Unite, potrivit AFP, scrie agerpres.

„Dictatura lui Nicolas Maduro trebuie să înceteze pentru ca Venezuela să aibă un viitor stabil, democratic şi prosper”, se menţionează într-un comunicat al Casei Albe. „Aşa cum administraţia Trump a explicat clar: toate opţiunile sunt pe masă. SUA vor utiliza toate instrumentele adecvate pentru a pune capăt dominaţiei lui Maduro în Venezuela, pentru a susţine accesul poporului venezuelean la ajutorul umanitar şi pentru a asigura o tranziţie democratică în Venezuela”, continuă comunicatul american.


Citește și : Specialiştii anunţă punctul culminant al topirii gheţii din Groenlanda

Donald Trump declarase într-o scrisoare dezvăluită luni seara şi trimisă preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, că ar fi „hotărât că este necesar să se blocheze proprietăţile guvernului Venezuelei din cauza continuării uzurpării puterii de către regimul nelegitim al lui Nicolas Maduro”.

După acest anunţ, Caracasul a acuzat Washingtonul de „terorism economic” şi că încearcă să provoace o rupere a dialogului între reprezentanţii guvernului şi cei ai opoziţiei, care se desfăşoară în Barbados, cu medierea Norvegiei.

Potrivit Wall Street Journal, acestea sunt primele măsuri ale unui embargou economic total decretat de Washington împotriva Venezuelei. Acesta ar pune Venezuela la acelaşi nivel cu ţări precum Coreea de Nord, Iran, Siria şi Cuba.

Citește și : SUA nu renunţă la ideea rachetelor dispuse în Asia. Şeful Pentagonului aduce noi precizări

SUA, urmate de vreo 50 de ţări, au fost primele la începutul anului care l-au recunoscut ca preşedinte interimar pe şeful opoziţiei venezuelene Juan Guaido.