DISTRIBUIȚI
Business Recorder

Iranul a transmis Statelor Unite prin intermediul ambasadorului Elveției la Teheran că Washingtonul va fi responsabil pentru eventualele consecințe ale unei acțiuni militare împotriva sa, a informat vineri agenția de știri iraniană Fars, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Agenția de știri a Republicii Islamice (IRNA) a anunțat că Ministerul de Externe, care l-a convocat pe ambasador, i-a transmis acestuia că Iranul nu dorește un război cu Statele Unite.


Citește și : UE atrage atenția viitorului premier britanic: Acordul privind Brexit-ul nu este deschis la renegociere

De asemenea, IRNA l-a citat pe Mohsen Baharvand, directorul departamentului pentru Americi din cadrul Ministerului iranian de Externe, care a declarat: ”Dacă cealaltă parte care se confruntă cu noi va întreprinde acțiuni de provocare și negândite, va primi un răsouns pe măsură ale cărui consecințe nu pot fi prevăzute, iar pierderile vor fi de ambele părți.”

Ambasadorul Elveției la Teheran reprezintă interesele Statelor Unite în Republica Islamică, deoarece Washingtonul și Teheranul nu au relații diplomatice formale.

Citește și : Un secretar de stat britanic, SUSPENDAT după ce a agresat o militantă Greenpeace în timpul unei recepţii – VIDEO