DISTRIBUIȚI
Reuters

Şeful Statului Major al armatei americane, generalul Kenneth McKenzie, a declarat sâmbătă că SUA vor desfăşura toate resursele necesare pentru a contracara orice acţiune periculoasă a Iranului, transmite canalul Sky News Arabia, citat de Reuters, scrie agerpres.

„Vom continua să întindem mâna partenerilor şi prietenilor noştri în regiune pentru a ne asigura că fac cauză comună împotriva ameninţării iraniene”, a spus el în cursul unei vizite în Golf.


Citește și : La 48 de ore după discursul lui Macron, ‘vestele galbene’ au ieșit din nou pe străzile Franței (VIDEO)

„Cred că vom avea resursele necesare pentru a împiedica Iranul să ia măsuri care vor fi periculoase. Vom fi capabili să-i răspundem eficient”, a adăugat înaltul responsabil militar american.

Tensiunile dintre Washington şi Teheran s-au accentuat odată cu decizia lui Donald Trump de a retrage SUA în luna mai a anului trecut din acordul încheiat în 2015 cu privire la programul nuclear iranian, iar apoi de a plasa în această lună Gardienii Revoluţiei islamice – corpul de elită al forţelor armate iraniene – pe lista organizaţiilor teroriste străine.

Administraţia Trump a cerut, de altfel, luni, ţărilor care importă petrol brut iranian să pună capăt achiziţiilor de la 1 mai, în caz contrar riscând să fie supuse sancţiunilor.

Citește și : Cel puţin 16 migranţi au murit şi alţi 17 au fost răniţi într-un accident rutier în Maroc