DISTRIBUIȚI
REUTERS

SUA vor atinge în această săptămână obiectivul fixat de Joe Biden de a administra 200 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 în primele sale 100 de zile de mandat, a anunţat Casa Albă miercuri, relatează AFP, potrivit agerpres

Preşedintele democrat va susţine un discurs în care „va dezvălui că SUA vor atinge 200 de milioane de doze în această săptămână”, a declarat un responsabil al Casei Albe sub acoperirea anonimatului.


Citește și : Derek Chauvin, simbolul abuzurilor polițienești din SUA

Obiectivul va fi atins puţin în avans, cea de-a 100-a zi a mandatului lui Joe Biden fiind abia la sfârşitul săptămânii viitoare.

SUA, ţară care înregistrează cel mai mare număr de morţi din lume de COVID-19, au avut o campanie de vaccinare eficientă, devansând anumite ţări europene şi Canada vecină.

La momentul începerii mandatului său pe 20 ianuarie, Joe Biden s-a angajat ca în ţară să fie administrate 100 de milioane de doze de vaccin în primele sale 100 de zile, un obiectiv pe care mulţi republicani l-au considerat uşor de atins.

Pe 25 martie, în contextul în care ţara era în avans în realizarea obiectivului, preşedintele a dublat acest număr, la 200 de milioane.

„Ştiu că este ambiţios, de două ori obiectivul nostru iniţial”, a declarat Joe Biden. „Dar nicio altă ţară din lume nu s-a apropiat, nici măcar de departe, de ceea ce facem noi”, a adăugat el.

Toţi adulţii americani sunt eligibili pentru vaccinare din 19 aprilie.

Citește și : Papa Francisc și-a programat o nouă vizită în Ecuador

Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în anumite regiuni ale ţării, în special Michigan, afectează însă climatul de satisfacţie de la Casa Albă.

Numărul de decese rămâne totuşi în scădere la nivel naţional, datorită vaccinării persoanelor în vârstă şi ameliorării îngrijirilor medicale.