DISTRIBUIȚI
India Today

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a anunțat vineri seara târziu că vor accepta doze mixte de vaccinuri împotriva coronavirusului de la călătorii internaționali, un impuls pentru călătorii din Canada și din alte locuri, relatează Reuters, potrivit  mediafax.

CDC a declarat săptămâna trecută că va accepta orice vaccin autorizat pentru utilizare de către autoritățile de reglementare din SUA sau de către Organizația Mondială a Sănătății. „În timp ce CDC nu a recomandat amestecarea tipurilor de vaccin într-o serie primară, recunoaștem că acest lucru este din ce în ce mai frecvent în alte țări, astfel că ar trebui să fie acceptat pentru interpretarea înregistrărilor de vaccinuri”, a declarat o purtătoare de cuvânt a CDC.


Citește și : Creşterea numărului de judecători ai Curţii Supreme a SUA ‘comportă riscuri considerabile’

Casa Albă a declarat vineri că noile cerințe de vaccinare pentru cetățenii străini care călătoresc în Statele Unite vor fi aplicate începând cu 8 noiembrie pentru vizitatorii care trec frontierele terestre, precum și pentru cei ce vin cu avionul.

Aproape patru milioane de canadieni, echivalentul a 10% din populația complet vaccinată, au primit doze mixte de vaccinuri disponibile mRNA COVID-19 – incluzînd vaccinul AstraZeneca.

CDC a precizat că vaccinurile a căror utilizare a fost aprobată de Food and Drug Administration (FDA), precum și cele autorizate de OMS, vor fi acceptate pentru a intra în Statele Unite, inclusiv vaccinul AstraZeneca.

Citește și : POTOP în Grecia (VIDEO)! Oamenii s-au refugiat pe acoperişurile caselor