DISTRIBUIȚI
Revista 22

Statele Unite au impus luni noi sancţiuni mai multor companii despre care susţin că ajută Moscova să îşi procure arme pe care le folosesc împotriva ucrainenilor, transmite dpa, potrivit agerpres.

Astfel, sancţiunile vizează compania rusă Milandr, specializată în fabricarea şi producerea de microelectronice, precum şi trei companii asociate firmei din Armenia, Taiwan şi Elveţia.


Citește și: Mesaj ferm de pe front: armata ucraineană NU acceptă negocieri cu Rusia!

Alte sancţiuni privesc „o reţea globală” care are conexiuni cu doi oameni de afaceri ruşi apropiaţi de Kremlin, care au activele, sau părţi ale acestora, gestionate în ţări din Occident, conform informaţiilor date publicităţii de Departamentul de Trezorerie al SUA.

În total, au fost impuse sancţiuni în cazul a 14 persoane fizice şi 28 de entităţi, inclusiv doi cetăţeni elveţieni şi mai multe companii din Elveţia şi Franţa.

Citește și: Zelenski cere ‘G19’ să se unească pentru a pune capăt războiului Rusiei şi propune un plan de pace în 10 puncte

Ca urmare a acestor sancţiuni, vor fi îngheţate toate activele din SUA ale celor vizaţi de aceste măsuri punitive. De asemenea, sancţiunile vor face mai dificilă pentru aceştia derularea de afaceri la nivel internaţional, iar cetăţenii americani nu vor mai putea face afaceri cu ei.