DISTRIBUIȚI
abc news

Statele Unite au aprobat eventuală vânzări de armament în valoare de 2,6 miliarde de dolari către Coreea de Sud, a anunţat joi departamentul american al apărării, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei de Cooperare pentru Securitatea Apărării, preluat de Reuters şi Yonhap, dacă se vor finaliza, tranzacţiile vor implica şase avioane P-8A Poseidon, care pot fi utilizate împotriva submarinelor şi pentru operaţiuni maritime de recunoaştere, la un preţ de 2,1 miliarde de dolari, şi 64 de interceptoare de rachete balistice Patriot, pentru 501 milioane de dolari.


Citeşte şi: Probleme mari la reţeaua de gaze din Boston. Zeci de explozii şi incendii au dus la rănirea mai multor oameni – VIDEO

Aprobarea a fost dată de Departamentul de Stat, iar joi a fost înaintată Congresului SUA certificarea necesară.

În iunie, când agenţia sud-coreeană de achiziţii pentru apărare şi-a anunţat intenţia de a cumpăra avioanele Poseidon, produse de Boeing, valoarea contractului era estimată la 1,71 miliarde de dolari. La acest preţ s-au adăugat, conform autorizării, pregătirea personalului, logistica, echipamentul de asistenţă şi serviciile aferente.

Sistemele antirachetă Patriot solicitate de Coreea de Sud, produse de Lockheed Martin, sunt versiunea superioară PAC-3 MSE.

Citeşte şi: Un bărbat a intrat cu maşina în mai mulţi oameni dintr-un orăşel francez