DISTRIBUIȚI
uk.businessinsider.com

Un ales republican din Texas l-a ameninţat pe Twitter pe democratul Beto O’Rourke, care a pledat joi seară pentru confiscarea puştilor de asalt, utilizate în mai multe atacuri armate în ultimele luni, relatează AFP, potrivit agerpres.

„AK-47 al meu este gata să te întâmpine, Robert Francis”, a postat pe Twitter Briscoe Cain, un ales local din Houston, folosind prenumele adevărate ale lui O’Rourke.


Citește și : BoJo se declară ‘prudent optimist’ cu privire la posibilitatea unui acord al Brexitului

„Bineînţeles că vi se vor lua armele AR-15 sau AK-47”, a spus în cadrul dezbaterii candidaţilor democraţi la preşedinţia ţării Beto O’Rourke, fost ales din Texas, unde este născut, în aplauzele spectatorilor.

Susţinător al unei restricţii severe a vânzărilor de arme într-o ţară în care chestiunea divizează profund, O’Rourke a explicat că vrea să confişte armele „care sunt făcute pentru a omorî oameni pe un câmp de luptă”, cu „muniţie de mare viteză şi impact puternic care, atunci când eşti atins, distrug tot în interiorul corpului”.

Mesajul lui Briscoe Cain a fost înlăturat de pe reţeaua socială după ce candidatul a denunţat o „ameninţare cu moartea”.

„În mod clar, nu ar trebui să aveţi în posesie o AR-15 şi nimeni altcineva nu ar trebui”, a scris Beto O’Rourke în cursul nopţii la adresa alesului texan. care a răspuns: „Eşti un puşti, Robert Francis”.

Vara a fost marcată în SUA de mai multe atacuri armate criminale, între care două în Texas, care s-au soldat cu aproape 40 de morţi. Versiunile civile ale puştilor militare precum AR-15 sunt extrem de răspândite în SUA, unde ele sunt în dotarea multor vânători.

Citește și : Noul preşedinte al Camerei inferioare a parlamentului britanic va fi ales pe 4 noiembrie

După fiecare masacru, numeroase voci se ridică pentru a solicita verificări mai amănunţite asupra antecedentelor cumpărătorilor şi interzicerea armelor cele mai periculoase, dar puternica organizaţie de lobby pentru armele de foc, National Riffle Association (NRA), se opune întotdeauna.

Dreptul la deţinerea de arme este înscris în Constituţia americană şi o treime dintre adulţi declară că deţin cel puţin o armă de foc.