DISTRIBUIȚI

Donald Trump a acuzat-o duminică pe şefa majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor din Congres că se comportă „iraţional” şi că s-a radicalizat, după ce Nancy Pelosi a respins o ofertă a preşedintelui american care i-ar fi permis acestuia să finanţeze zidul de la frontieră, relatează AFP, potrivit agerpres.

Într-un atac virulent pe Twitter, Trump a mers până la a-i cere lui Nancy Pelosi, reprezentantă a Californiei în Congres, să cureţe străzile din San Francisco acolo unde ea locuieşte.


Citește și : Theresa May, discuții cu miniștrii britanici înainte de a merge în Parlament să prezinte un nou plan pentru Brexit

„Nancy Pelosi s-a comportat atât de iraţional şi s-a dus atât de mult spre stânga încât este de acum oficial o democrată radicală. Este atât de petrificată de ‘stângiştii’ din partidul său încât a pierdut controlul”, a scris preşedintele.

„Şi, apropo, curăţă străzile din San Francisco, sunt dezgustătoare”, i-a mai transmis Trump şefei democraţilor din Camera Reprezentanţilor.

Într-o postare precedentă pe Twitter, Trump, care celebrează duminică doi ani de mandat la Casa Albă, i-a reproşat lui Nancy Pelosi că a respins oferta pe care el a făcut-o sâmbătă în încercarea de a pune capăt ‘shutdown’-ului, blocajul bugetar al serviciilor federale care durează de aproape o lună.

Liderul de la Casa Albă a propus prelungirea statutului temporar pentru circa un milion de migranţi care riscă să fie expulzaţi din SUA, în schimbul finanţării de către Congres a zidului său de la frontieră împotriva imigranţilor clandestini, principala sa promisiune de campanie.

Nancy Pelosi a respins această propunere, spunând că nu este vorba de o concesie a preşedintelui pentru ieşirea din impas, ci o „compilare de mai multe iniţiative deja respinse în trecut şi fiecare inacceptabilă”.

Citește și : Flota rusă a Mării Negre monitorizează mişcările distrugătorului american USS Donald Cook

Aproximativ 800.000 de funcţionari federali sunt afectaţi de ‘shutdown’, fiind trimişi în concediu fără plată sau fiind nevoiţi să lucreze fără a fi plătiţi.

Nancy Pelosi şi democraţii „trebuie să facă ceea ce este bine pentru ţară şi să le permită oamenilor să îşi reia munca”, a mai scris Trump duminică pe Twitter.