DISTRIBUIȚI
Military Today

Statele Unite vor trimite 200 de militari şi rachete Patriot în Arabia Saudită „în urma recentelor atacuri” atribuite de Washington Teheranului, a anunţat joi Pentagonul, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Această desfăşurare va întări apărarea aeriană şi antirachetă a regatului pentru infrastructurile militare şi civile cruciale” a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, lansând totodată un apel şi „altor ţări” să „contribuie la un efort internaţional vizând întărirea apărării Arabiei Saudite”.


Citește și : Pompeo: SUA au ajuns la concluzia că regimul sirian a utilizat arme chimice într-un atac din luna mai la Idleb

Anunţul a fost făcut într-un context de puternice tensiuni în regiune, în timp ce liderii american şi iranian au evitat să se întâlnească la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în această săptămână.

„Este important de notat că aceste măsuri stau mărturie angajamentului nostru faţă de partenerii regionali, precum şi de securitatea şi stabilitatea Orientului Mijlociu”, a adăugat reprezentantul Pentagonului.

Citește și : SUA instituie sancţiuni împotriva fostului preşedinte cubanez Raul Castro

Va fi prima desfăşurare de acest tip după retragerea trupelor americane în 2003, trimise pe teritoriul saudit vreme de 12 ani şi două războaie contra Irakului.

Vineri, Statele Unite au anunţat trimiterea de trupe suplimentare în Golf, după atacurile contra regatului petrolier, o decizie salutată de autorităţile saudite, mai scrie AFP.