DISTRIBUIȚI
Reuters

Administraţia Joseph Biden şi Guvernul Israelului vor forma o echipă comună pentru a negocia pe tema redeschiderii Consulatului SUA din Ierusalimul de Est, pentru relaţiile Washingtonului cu Autoritatea Palestiniană, după ce misiunea diplomatică a fost închisă de fostul preşedinte Donald Trump, potrivit  mediafax.

Israelul se opune vehement redeschiderii Consulatului SUA din Ierusalimul de Est. „Nu ştiu cum putem menţine funcţională această alianţă dacă redeschidem acest consulat”, a declarat săptămâna trecută Yair Lapid, ministrul israelian de Externe, după întrevederea cu secretarul de Stat american, Antony Blinken.


Citește și : O asociaţie ‘împotriva islamofobiei’ din Franţa a fost dizolvată pentru că incita la ură

Secretarul de Stat al SUA a afirmat că înţelege că subiectul este foarte sensibil pentru Israel şi a propus formarea unei echipe comune pentru a analiza situaţia şi a lua o decizie, au afirmat surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com.

Consulatul SUA din Ierusalimul de Est a gestionat relaţiile cu Autoritatea Palestiniană timp de 25 de ani până în 2019, când a fost închis de preşedintele american din acea perioadă, Donald Trump.

Citește și : Putin îi bagă în concediu plătit pe toţi ruşii

Oficiali americani citaţi de presa palestiniană au declarat marţi că Administraţia Joseph Biden intenţionează să redeschidă Consulatul SUA din Ierusalimul de Est în noiembrie, pentru intensificarea contactelor Washingtonului cu Autoritatea Palestiniană.

Administraţia Joseph Biden este nemulţumită de politicile Israelului în teritoriul palestinian Cisiordania, în contextul violenţelor israelo-palestiniene generate de activităţile israeliene de colonizare.