DISTRIBUIȚI
Business Recorder

O ţară din regiune a mediat negocierile dintre Iran şi Statele Unite pentru eliberarea simultană a prizonierilor din ambele tabere. Statul care a mediat negocierile a preferat să rămână anonim. Iranul speră că eliberarea prizonierilor americani va mai reduce din sancţiunile dure impuse de SUA, informează mediafax.

Un moderator regional a mediat negocierile dintre Iran şi Statele Unite, care au convenit eliberarea simultană a tuturor prizonierilor aflaţi în custodie. Numele statului implicat în negocieri nu a fost dezvăluit.


Citește și : Putin anunţă anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson- VIDEO

Recent, Teheranul a îngăduit unui om de afaceri iraniano-american să iasă în permisie din închisoare pentru o săptămână.

„În ultimele săptămâni, s-au purtat negocieri intensive, cu medierea unui partener regional, pentru eliberarea prizonierilor iranieni şi americani. Miliarde de dolari din activele îngheţate ale Iranului din cauza sancţiunilor SUA vor fi eliberate în curând”, a precizat un oficial iranian.

Iranul era pregătit încă din luna august pentru schimburi de prizonieri. Relaţiile SUA-Iran par să se îmbunătăţească după ce Washingtonul a solicitat eliberarea tuturor americanilor încarceraţi de adversarul său din Orientul Mijlociu şi acesta a dat semne de bunăvoinţă.

Citește și : Stoltenberg: Forțele NATO din Marea Baltică și Marea Nordului ajută la investigarea exploziilor Nord Stream

Teheranul a solicitat eliberarea a peste o duzină de iranieni închişi în Statele Unite, inclusiv a şapte cetăţeni iraniano-americani cu dublă cetăţenie, doi iranieni cu reşedinţă permanentă în SUA şi patru cetăţeni iranieni fără statut legal în Statele Unite.