DISTRIBUIȚI

Avioane de luptă sud-coreene şi americane au întreprins marţi un exerciţiu cu lovituri de precizie pe insula nelocuită Jikdo din vestul Peninsulei Coreene, a comunicat armata sud-coreeană, în replică la recentul test cu rachetă balistică cu rază intermediară (IRBM) efectuat de Coreea de Nord, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

‘Cu participarea a patru aparate F-15K ale aviaţiei sud-coreene şi patru avioane de vânătoare F-16 ale forţelor aeriene americane, F-15K ale Coreei de Sud au lansat două bombe (…) asupra unei ţinte virtuale în câmpul de tragere de pe insula Jikdo, în Marea de Vest’, a transmis Statul Major interarme sud-coreean, referindu-se la Marea Galbenă.


Citeşte şi: Trump depune plângere împotriva CNN şi cere 475 de milioane de dolari – Black News

Cu doar câteva ore înainte, armata nord-coreeană a executat un tir cu rachetă balistică cu rază intermediară pe deasupra arhipelagului japonez.

Citeşte şi: Biden promite sancţiuni după represiunea manifestaţiilor din Iran – Black News

Conform estimărilor iniţiale, racheta a ajuns la o distanţă de 4.500 km, cea mai mare parcursă vreodată de o rachetă nord-coreeană, a indicat ministrul apărării al Japoniei,Yasukazu Hamanda.