DISTRIBUIȚI
Steemit

„Shutdown-ul” care afectează o parte a administraţiei federale americane a devenit cel mai lung din istoria SUA în noaptea de vineri spre sâmbătă, intrând în cea de-a 22-a zi, potrivit news.ro .

Această oprire parţială a funcţionării administraţie federale, care a început la 22 decembrie, a depăşit cele 21 de zile de „shutdown” din timpul mandatului lui Bill Clinton în 1996.


Citește și : Shutdown-ul a generat pierderi de 3,6 miliarde de dolari pentru economia SUA (S&P)

Situaţia nu se va schimba nici în weekend: preşedintele Donald Trump a asigurat că nu vrea să declare „atât de repede” procedura de urgenţă naţională, iar Senatul şi-a suspendat lucrările până luni.

În ciuda ultimelor negocieri, parlamentarii nu au reuşit să găsească o soluţie de ieşire din impas cu privire la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic, unul dintre principalele angajamente ale preşedintelui Donald Trump.

Absenţa unui acord între parlament şi Casa Albă a atras închiderea a numeroase servicii federale în perioada sărbătorilor de iarnă. În plus, ministere cum sunt cel al Justiţiei, de Interne sau Departamentul de Stat au activitatea perturbată.

Citește și : Ivanka Trump, posibil candidat pentru preşedinţia Băncii Mondiale (presa)

Pentru prima oară vineri, cei 800.000 de funcţionari federaţi afectaţi de „shutdown” nu şi-au luat salariile.