DISTRIBUIȚI
Public News Update-PNU

Pentagonul a anunţat joi că a primit o comandată de la statul federal american pentru 100.000 de saci mortuari destinaţi agenţiilor de sănătate din ţară în contextul în care epidemia de COVID-19 ia amploare în SUA, relatează AFP, scrie agerpres.

Divizia logistică a Departamentului Apărării „este pe cale să răspundă” unei solicitări a Agenţiei americane de gestionare a situaţiilor de urgenţă (FEMA) „pentru 100.000 de saci destinaţi să răspundă nevoilor mortuare ale agenţiilor de sănătate ale statelor”, a spus un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Mike Andrews.


Citește și : Parlamentul European face apel la o atenţie deosebită dezinformării online

FEMA centralizează eforturile statului federal american în lupta împotriva coronavirusului.

Preşedintele Donald Trump a atras atenţia în această săptămână că SUA se vor confrunta cu două săptămâni „foarte dureroase”.

Casa Albă a estimat că boala va face între 100.000 şi 240.000 de morţi în ţară dacă sunt respectate restricţiile actuale, iar dacă nu ar fi luate măsuri, numărul deceselor ar putea ajunge la 1,5-2,2 milioane.

Trei din patru americani sunt în prezent vizaţi de ordinul de izolare strictă. Sunt afectate majoritatea marilor oraşe, iar focarele apărute la Chicago sau la New Orleans se agravează.

Citește și : Pandemia de coronavirus a redus prețurile alimentelor pe plan mondial