DISTRIBUIȚI

Agenţia de Apărare Antirachetă (MDA) şi Marina din SUA au efectuat cu succes un test de apărare antirachetă în largul coastelor insulelor Hawaii, a anunţat miercuri MDA într-un comunicat, citat de agenţia Reuters.

Testul, programat dinainte, a fost coordonat de pe nava ”USS John Paul Jones”, la o zi după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei.


În cursul testului american, în care au fost utilizate rachete ghidate Standard Missile-6, a fost interceptată o rachetă balistică cu rază medie de acţiune folosită drept ţintă.

Coreea de Nord a afirmat că testul său cu rachetă a avut drept scop contracararea exerciţiilor militare ale SUA şi Coreii de Sud, şi a reprezentat primul pas în activitatea militară din Pacific vizând teritoriul american Guam. Testul a fost condamnat de ONU, care l-a calificat drept un act ”scandalos”.

MDA a afirmat că testul oferă componentei navale a sistemului de apărare antirachetă o mai mare capacitate de a intercepta rachete balistice pe traiectoria lor finală către ţintă.