DISTRIBUIȚI
Stirile ProTV

Statele Unite sunt profund îngrijorate de informaţiile privind un atac asupra unui petrolier administrat de Israel în Marea Arabiei şi colaborează cu parteneri internaţionali pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Jalina Porter, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

”Suntem, de asemenea, profund îngrijoraţi de aceste rapoarte şi monitorizăm situaţia îndeaproape”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

Petrolierul Mercer Street a fost atacat joi seara în Marea Arabiei în circumstanţe neclare, în timp ce naviga fără încărcătură de la Dar es Salaam, Tanzania, către portul El Fujairah din Emiratele Arabe Unite. Doi membri ai echipajului, un român şi un britanic, au murit în atac. Operatorul israelian al navei, Zodiac Maritime, a comunicat că o anchetă este în curs. Echipajul petrolierul era format din 27 de persoane de diverse naţionalităţi.

Israelul a acuzat Iranul de comiterea atacului.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus