DISTRIBUIȚI
Spectrum News

Statele Unite au salutat marţi numirea unui nou guvern în Tunisia, apreciind că este o „etapă pozitivă” spre restabilirea ordinii constituţionale pe care o reclamă după lovitura de forţă a preşedintelui Kais Saied, notează AFP, potrivit agerpres.

„Noul guvern, care include zece femei miniştri, este o etapă pozitivă spre abordarea importantelor provocări economice, sociale şi sanitare cu care se confruntă ţara”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.


Citeşte şi: GREŞIT din nou: 50 de ani de predicții ECO-apocaliptice eșuate – Black News

„Sperăm că va fi urmat de alte anunţuri pentru a pune în aplicare un proces larg incluziv în scopul de a reveni rapid la ordinea constituţională”, a adăugat el.

În plină criză socio-economică şi sanitară şi după luni de blocaj politic, preşedintele Kais Saied a invocat la 25 iulie un „pericol iminent” pentru a demite guvernul şi a suspenda parlamentul înainte de a-şi aroga puteri depline. Măsuri denunţate drept „lovitură de stat” de către opozanţii săi şi ONG-uri.

Citeşte şi: ATAC ARMAT într-un oficiu poştal din SUA! Trei oameni au murit! – Black News

Pentru prima dată în istoria ţării, guvernul, care a depus jurământul luni, este condus de o femeie, profesoara universitară Najla Bouden. Dar acesta şi echipa ei se vor bucura de prerogative considerabil reduse după lovitura de forţă prezidenţială.