DISTRIBUIȚI
Deschide.MD

Departamentul american de Stat a anunțat, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul său oficial, că salută decizia Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM) de a se retrage de la guvernare în favoarea premierului desemnat, Maia Sandu, dar și a coaliției parlamentare, scrie mediafax.

„Este încurajator faptul că atât coaliția, cât și fostul Guvern au convenit asupra unui transfer pașnic al puterii, care reflectă voința poporului Republicii Moldova. Facem apel la reținere în această perioadă de tranziție”, transmite Departamentul de Stat.


Citește și : Trump susţine că este dispus să discute cu Iranul: ‘Vrem să îi aducem înapoi la masa negocierilor’

Departamentul american de Stat mai notează că Statele Unite vor continua colaborarea cu autoritățile de la Chișinău. „Statele Unite vor continua să monitorizeze îndeaproape situația din Republica Moldova și își mențin angajamentul de colaborare cu moldovenii pentru construirea unui viitor prosper și democratic”, se mai arată în comunicat.

Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM), condus de Vladimir Plahotniuc, a anunţat vineri după-amiază retragerea de la guvernare, în contextul crizei politice de la Chişinău.

Decizia a fost luată pe fondul presiunilor exercitate de Uniunea Europeană, Statele Unite şi Rusia, care au anunţat recunoaşterea Guvernului condus de Maia Sandu, alcătuit prin susţinerea Partidului Socialist (PSM) şi a alianţei ACUM, formată de Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr.

Citește și : Tensiuni în Orientul Mijlociu – Atacurile din Golful Oman sunt o problemă mondială, nu una americană