DISTRIBUIȚI
YouTube

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că îl va nominaliza pe Robert Wilkie pentru a prelua conducerea Departamentului pentru veteranii de război, funcţie în care i-ar succeda lui David Shulkin, demis în urma presupuse probleme de etică, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Robert Wilkie, în vârstă de 55 de ani, conduce acum interimar departamentul după ce preşedintele Trump l-a demis pe Shulkin în martie din cauza unor probleme legate de cheltuieli de călătorie neautorizate.


Citește și : SUA: Atac armat într-un liceu din Texas. Mai multe persoane au fost rănite

Prima alegere a lui Trump pentru înlocuirea lui Shulkin a fost medicul Casei Albe, Ronny Jackson, care şi-a retras luna trecută candidatura, după ce fusese acuzat de prescriere prea facilă de medicamente şi de consum de alcool în timpul serviciului.

Jackson a negat acuzaţiile, dar, în timpul audierii de confirmare în Senat, i-a fost pusă sub semnul întrebării experienţa în domeniu.

Robert Wilkie a trecut cu succes anul trecut prin procesul de confirmare în Senat după ce Trump l-a nominalizat ca subsecretar al apărării pentru personal şi pregătire de luptă.

Citește și : SUA: Cel puțin opt persoane au fost ucise în atacul armat din Texas

Departamentul pentru veteranii de război a fost îndelung criticat pentru calitatea serviciilor oferite şi pentru birocraţia cu care se confruntă foştii combatanţi.