DISTRIBUIȚI
Sky News

SUA au respins cererea britanică de extrădare a soţiei unui diplomat american, acuzată că ar fi responsabilă de un accident rutier mortal în Anglia, a anunţat vineri Ministerul de Interne britanic, citat de France Presse, potrivit agerpres.

„Suntem dezamăgiţi de această decizie care apare ca o sustragere din faţa justiţiei”, a reacţionat o purtătoare de cuvânt a ministerului. „Examinăm de urgenţă toate posibilităţile care ni se oferă”, a spus ea.


Citește și : Coronavirusul din China a ajuns în Singapore. Un prim caz de îmbolnăvire a fost confirmat

Harry Dunn, un cetăţean britanic de 19 ani, a decedat în coliziunea motocicletei sale cu o maşină în centrul Angliei în 27 august 2019.

La volan se afla Anne Sacoolas, neobişnuită să şofeze pe partea stângă a drumului, care îşi conducea maşina pe partea greşită a şoselei. Invocând imunitatea diplomatică, această mamă a trei copii a plecat de urgenţă în SUA.

Citește și : ALERTĂ în Franța: Un prim caz suspect de îmbolnăvire cu coronavirusul din China

Anne Sacoolas, 42 de ani, fusese inculpată la sfârşitul lunii decembrie pentru şofat periculos cauzator de moarte. Parchetul britanic lansase atunci o procedură de extrădare, decizie pentru care Departamentul de Stat al SUA îşi exprimase regretul.

Potrivit agenţiei de presă britanice PA, părinţii lui Harry Dunn au fost informaţi joi de către deputata lor, Andrea Leadson, despre respingerea cererii de extrădare.