DISTRIBUIȚI
dpa

Statele Unite ale Americii nu mai au în plan o retragere a trupelor americane din Germania, a declarat marţi, şeful Pentagonului, Lloyd Austin, aflat în vizită la Berlin, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Mai mult, secretarul american al apărării a anunţat că SUA vor desfăşura un număr suplimentar de 500 de militari în Germania.


Vezi şi: Minneapolis stă pe un butoi cu pulbere după ce poliţia a împuşcat mortal un tânăr de culoare – VIDEO – Black News

”L-am informat pe ministru (apărării german) în legătură cu intenţia noastră de a desfăşura cu titlu permanent circa 500 de militari americani suplimentari în regiunea Wiesbaden (vest) începând din această toamnă”, a afirmat Austin într-o declaraţie de presă comună cu omologul său german, Annegret Kramp-Karrenbauer, care la rândul ei a calificat anunţul drept ”un semnal foarte puternic de unitate”, potrivit AFP.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un liceu din Tennessee – Black News

Totodată, şeful Pentagonului a anunţat că SUA nu vor lăsa Nord Stream 2 să impieteze relaţiile cu Germania.

Proiectul de gazoduct, care ar urma să lege Rusia de Germania via Marea Baltică, a fost criticat intens de Washington, care a afirmat că acesta va creşte dependenţa Europei de livrările de energie din Rusia.