DISTRIBUIȚI

Statele Unite nu recunosc anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, iar sancțiunile referitoare la intervenția militară a Moscovei în Ucraina nu vor fi eliminate până când regiunea nu este restituită Kievului, a declarat Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt al Casei Albe.

„Nu recunoaștem încercarea Rusiei de a anexa Crimeea”, a declarat oficialul american, precizând că sancțiunile SUA impuse Moscovei „vor rămâne în vigoare până când Rusia va înapoia Ucrainei (regiunea) Crimeea”, relatează agenția de știri Bloomberg, conform mediafax.


Citeşte şi:  Japonia cumpără de la americani două radare ultraperformante

Sanders a adăugat că SUA „sunt de acord să fie în dezacord cu Rusia în această privință”.

Președintele american Donald Trump a sugerat vineri că recunoașterea de către SUA a anexării regiunii Crimeea ar putea fi un subiect al întrevederii sale cu omologul său rus, Vladimir Putin, ce urmează să aibă loc pe data de 16 iulie la Helsinki.

Întrebat dacă SUA vor accepta anexarea regiunii Crimeea de către Rusia, Trump a răspuns: „Vom vedea”.

Citeşte şi: În ciuda procedurii de infringement, Polonia nu renunţă la reforma judiciară (AFP)

John Bolton, consilierul lui Trump pentru Siguranță Națională, a declarat duminică că „președintele spune adesea «vom vedea» pentru a arăta că este dispus să discute cu liderii străini despre o serie de chestiuni și să audă perspectiva lor”.

Întrebat dacă poziția SUA privind anexarea regiunii Crimeea s-ar putea schimba, Bolton a răspuns: „Vom vedea”.

„Președintele face politicile, nu eu fac politicile”, a adăugat Bolton.