DISTRIBUIȚI
Sky News

Statele Unite au înregistrat joi 1.297 de decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit bilanţului zilnic prezentat de Universitatea Johns Hopkins joi, la ora locală 20:30 (vineri 00:30 GMT), informează AFP, potrivit agerpres.

Acestea urcă la 101.573 numărul total al deceselor înregistrate în această ţară, de departe cea mai afectată de pandemie, după ce pragul simbolic de 100.000 de morţi fusese depăşit cu o zi înainte.


Citește și : Coreea de Sud LIMITEAZĂ numărul de elevi în şcoli

După ce a postat pe Twitter de peste 40 de ori pe alte subiecte de la depăşirea acestui prag, fără a face aluzie la acesta, preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat joi condoleanţele rudelor celor care au murit în urma contractării virusului.

De la anunţarea primului deces provocat de COVID-19 la sfârşitul lunii februarie, Statele Unite au înregistrat peste 1,7 milioane de infectări cu noul coronavirus, potrivit bilanţului actualizat de Universitatea Johns Hopkins.

Citeşte şi: Trump a semnat ordinul ce loveşte în plin reţelele sociale

Experţii, printre care imunologul Anthony Fauci, consilier la Casa Albă, sunt însă de acord că aceste bilanţuri oficiale ar putea fi sub cifrele reale.