DISTRIBUIȚI
PravdaReport

Statele Unite au publicat vineri o listă de 39 de societăţi de armament ruse cu care va fi interzis comerţul, conform unei noi legi americane, transmite AFP. 

Printre aceste societăţi legate de armata şi de agenţiile de informaţii ale Rusiei se numără mari grupuri de export, precum vânzătorul de arme şi vehicule militare Rosoboronexport sau fabricantul de arme Kalaşnikov, a anunţat Departamentul de Stat.


Orice societate care se angajează în tranzacţii „semnificative” cu acestea riscă sancţiuni din partea Statelor Unite, conform unei legi adoptate în iulie de Congresul american în ciuda opoziţiei preşedintelui Donald Trump, aminteşte AFP.

„Obiectivul Congresului şi al guvernului este de a utiliza articolul 231 al legii pentru a răspunde la comportamentul dăunător al Rusiei în ceea ce priveşte criza din Ucraina, atacurile cibernetice şi încălcările drepturilor omului”, a indicat un înalt responsabil al Departamentului american de Stat.

„Acest articol vizează tranzacţiile semnificative cu persoane din sectoarele ruse ale Apărării şi Informaţiilor, ceea ce ar putea include vânzarea de armament rusesc de înaltă tehnologie în lume”, a adăugat el.

Departamentul de Stat a prezentat această listă în Congres joi, cu 25 de zile întârziere faţă de data prevăzută în lege, iar sancţiunile trebuie să intre în vigoare la finalul lunii ianuarie.